Hidrofor Pompaları nedir? Hidrofor avantajları nelerdir?

Antt pomp olarak hidrofor servisi, hidrofor bakımı, hidrofor montajı, hidrofor satışı, hidrofor tamiri hizmeti vermekteyiz. Çok katlı binaların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan hidrofor pompaları nedir, hidrofor ve pompa arasındaki fark nedir, su deposu ve hidrofor fiyatları hakkında detaylar, hidrofor çeşitleri, hidrofor basınç ayarı nasıl yapılır, hidrofor çalışma prensibi ve hidrofor çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla hidrofor pompaları ve avantajları…

Hidrofor pompaları ya da diğer bir deyişle su deposu bağlantılı olan sistemler daha çok apartmanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulur. Özellikle de şehir şebeke basıncı yetersiz kaldıysa hidrofora başvurulur. Bu noktada 2 farklı kullanım sunulur. Bunlardan biri hidrofor, diğeri ise su deposunun ayrı ayrı kullanımı olarak belirtileceği gibi her iki sistem bazılarında tesisat sistemlerinde beraber bağlanabilir.

Basınçları düşük kabul edilen suları, havayla sıkıştırıp sonucunda beklenen yükseliğe çıkarıp otomatik bir şekilde çalışma gerçekleştiren silindirik depolu pompalama sistemine hidrofor ismi verilir. Bir diğer adı ise basınçlandırma deposu olarak kabul edilir.

Çalışma prensibi olarak basınç işlemi pompa, tank ve üzerine takılmış olan yardımcı eleman sayesinde yapar.

Hidrofor Pompaları Çalışma Prensibi

Hidrofor pompalarında tank, çalışma basıncına göre belirlenir ve belirlenen kalınlıkta çelik saç malzemelerden gerçekleştirilir. Söz konusu tankın görevi, hidroforda yer alan yardımcı olan elemanları üzerinden taşıyarak, hem su hem de havayı bir araya getirir. Bu sayede suya istenilen basıncı vermiş olur. Bu noktada da farklılık yer almaktadır. Şöyle ki bazı hidroforlarda hava temini kompresör tarafından karşılanırken, bazı hidroforlarda hava temini hava subabı ya da hava enjektörü tarafından kullanılır. Hidrofor tanklarında da su ve hava bölgesi membran (zar seçici engelleyici olarak anılır) denilen bir sistemle ayrılır. Membran olarak ise özellikle basınca dayanıklılık gösterecek bir lastik kullanılır.

Hidroforda yer alan kapalı depo denilen alan hava haznesi görevi gerçekleştirir. Söz konusu alanın içine su basıldığında sağlanan hacim ile orantılı bir şekilde hava basıncı artar. Aynı zamanda sıkışan hava, suyun yüzeyinde de basınç sağlar. Bu noktada depo tamamen suyla dolarsa tehlike yaratabilir. Bu yüzden hava kompresörü kullanılır. Kullanılan hava kompresörü sayesinde de basınç otomatiği ile kontrolü sağlanır.

Sistem çalışmaya başladığında depo içerisinde yer alan hava basıncı toplam noktada asgari kabul edilen basıncın yarısı noktasında yükseltilir. Bu sayede istenilen basınç miktarı düşünüldüğünde daha fazla su alımı sağlanır. Depoda sağlana hava tümüyle suya karıştığında kompresör yeniden çalıştırılır. Bunun dışında yeniden çalıştırılması gereksiz olarak kabul edilebilir.

Hidrofor Pompaları seçiminde önemli noktalar da bulunuyor. Seçimi yaparken suya yeterli miktarda basınç vermesi, bu kapasitede olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Seçim hidroforda bu detaylar gözetilerek gerçekleştirilmeli. Görevi depo, şebeke ya da kuyudan almış olduğu suları tankta basınçlandırma olarak belirtilir. Bu da 2 tipte yapılır. Biri merkezkaç, diğeri ise kademeli olarak adlandırılır. Pompanın motorları ise dikey bağlantı şeklinde üretildiği gibi, yatay bağlantı şeklinde de üretilebilir.

Hidrofor Pompaları Yardımcı Elemanları Nelerdir ve Görevleri Nedir?

– Şiber ya da küresel vanalar: Gerektiği zaman su akışını durdurmak amaçlı kullanılır.

– Çek valf: Takılı olduğu yerin gerisinde basınç azaldıysa eğer, su akışının ters yöne kaçma ihtimali bulunur. Çek valfla bu durum önlenir.

– Güvenlik vanası: Sistem içinde yer alan fazlalık sağlayan basıncı dışarı atar. Böylelikle sistemin güvenliği sağlanır.

– Hava temin elemanı: Hava enjektörü, hava subabı ya da kompresör görevindeki ekipmanların tamamı şeklinde ifade edilir.

– Basınç şalteri: Hidrofor tankı basıncına bakılır ve duruma göre pompanın çalışmasında düzenleyici rol oynar.

– Manometre: Sistemde yer alan basınç manometreyle okunur. Sonrasında ise hava bölgesine bağlantısı sağlanır.

– Selenoid vana: Hava bölgesine takılır. Buradaki su seviyesine bakılır ve tankın hava emişini sağlamaya yardımcı olur.

– Seviye elektrotu: Su seviyesini kontrol etme görevi bulunan seviye elektrotu, su bölgesine takılı olur.

Hidrofor Pompaları Çeşitleri Nelerdir?

Hidroforlar çeşitlilik gösterir. Birden fazla seçenek görülür. İşte hidrofor çeşitleri;

– Otomatik Hava Şarjlı Hidroforlar

Bu tür hidroforlar havayı kendisi temin eder. Yastıklama havası, hidrofor pompasının devreye her giriş aşamasında hava şarj cihazı sayesinde temin edilir. Bu tür bir hidroforun kullanım alanları genellikle küçük sanayi tesisleri, apartmanlar ve konutlar şeklinde ifade edilebilir.

Bu tarz bir hidrofor sisteminde pompanın su basma tarafında kabul edilen ya da bağlı olan bir hava şarj cihazı sayesinde pompa her giriş yaptığında hava hidrofor tankının için basılır. Bu fazla havanın tahliye edilmesi için ise tankın içinde yer alan ya da yerleştirilen iğne supaplı şamadra kullanılır.

Sistemin avantajları;

– Her tip su pompasında kullanılır,

– Su emiş problemleri yoktur,

Basıncın yeterli olduğu zama ise suyun direkt binaya geçişi için bypass bağlantısı yapılır. Bu durum hidroforun devre dışı kalmasına neden olur.

– Hava Kompresörlü Hidroforlar

Bu tür bir hidroforda hava kompresörü vasıtası sayesinde, tank içine alınacak yasaklama havası temini sağlanır. Genel kullanım alanları arasında büyük tesisler yer alır. Bu yerlerde hava temini yeterli kabul edilmez ve hava şarj cihazları yardımıyla hava temini yeterli seviyeye getirilir. Bunun dışında büyük siteler de kullanım alanlarına dahil olarak sayılabilir.

– Membranlı Basınç Dengeleme Tanklı Paket Hidroforlar

Paket Tip Hidrofor

Bu tür hidroforlar 25 litreye kadar çeşitli hacimler gerekliyse kullanılır. Bunlar sayesinde küçük hacimli kabul edilen basınçlı tanlar, birkaç litreden 25 litreye kadar kullanılır. Amaçları ise membranı şişirmek ve sonrasında gaz hacmini devreyi kesme noktasında basıncı sıkıştırarak, sistemi durdurmaktır. Bu noktada da motor devresini açar. Su tüketimi sağlanmış olasa da sistemin devreye giriş basıncı noktasına kadar pompanın çalışması beklenemez.

Dik Tip Pompalı Hidrofor

– Membranlı Paket Tip Hidrofor

Membranlı Paket Tip Hidrofor

Bu tür hidrofor seçeneğinde yastıklama havasının suda eriyip gitmesi engellenmesi için müdahale söz konusudur. Bu müdahale bir lastik membran yardımıyla yapılır. Su ve havanın teması engellenirken, bu sayede yeniden hava şarjına da ihtiyaç kalmaz.

Hidrofor içine lastik membranl basınçlı tüp yerleştirilir. Bir tarafına supap yardımıyla hava basılır. Tüp hidrofor pompası yardımıyla irtibatlanır. Sistemin kapasitesi artarsa, hem hidrofor pompası hem de irtibatlı tüp sayısı artar.

Hidrofor Pompaları Fiyatları Nedir?

Hidrofor pompaları fiyatları için tek bir rakam belirtmek doğru olmaz. Çünkü hidrofor pompaları ihtiyaca, yere, markaya, kullanım alanına ve birçok detaya göre farklılık gösterir. Size gerekli olan hangisiyse fiyatlandırma da ona göre belirlenir.

Hidrofor Pompaları Basınç Ayarı Nasıl Yapılır?

Hidrofor basınç ayarı nasıl yapılır en çok sorulan sorulardandır. Böyle bir sorunla karşı karşıya kaldığınızda öncelikle kontrol etmeniz gereken noktalar ve sorular şunlardır;

– Hidrofor pompanız yeterli basınç sağlıyor mu?

– Basınç şalteriniz bozulmuş olabilir mi?

– Tank hava durumu kontrol edildi mi? (Genellikle tankta hava olmayabilir ve bunun arızası farkedilmeyebilir)

– Membran kontrolü sağlandı mı? (Yine sık yaşanan bir durum membranın yırtılması ve farkedilmemesi durumu olarak kabul edilebilir)

Bunlardan hiçbiri değilse ve hidrofor basınç ayarınızda problem varsa ne yapmalı?

Böyle bir durumda basınç şalteri büyük vida basınç ayarında hangi basınca çıkılacağını belirler. Aynı

bölgedeki küçük vida ise söz konusu basıncın ne kadar altına düşüldüğünde çalışacağını ya da çalıştığını belirler.

Yani söz konusu büyük vida çalışırken hangi basınca çıkılacak ve durulacak. Bunun için ayarlanır. Küçük olan vida ise hidrofor durmuşken ne zaman çalışacağı konusunda bilgi verir, çalışmaya başlama basıncını belirler.

Bu bilgilerden sonra önce vana kapatılır. Sonrasında kolektörün üzerinde tahliye vanası varsa mutlaka suyu boşaltılır. 1. pompa otomatikte çalıştırılır. Kaç bar isteniyorsa o bara ayarlanır. Sonrasında ikinci çalıştırılır. Birden 1 bar fazla ayar yapılır. Sonrasında ise 3. pompa çalıştırılır. Son istenilen bar ayarına kadar yükseltilir. Sonrasında ise yukarıda bahsettiğimiz vida kısmına geçilir. Buna göre basınç ayarlaması yapılır. Burada önemli nokta çekvalf kullanılmasıdır. Genellikle bu yöntem tercih edilir. Bunun sebebi ise şebeke basıncının az olmasıdır.

Hidrofor satışı, hidrofor bakımı, hidrofor montajı, hidrofor servisi, hidrofor tamiri

Hidrofor Servisi ve Satış Bölgelerimiz

Tekirdağ – Çorlu – Ergene – Çerkezköy – Süleymanpaşa – Kapaklı – Malkara – Saray – Hayrabolu – Şarköy -Muratlı – Marmara Ereğlisi

İstanbul – Esenyurt – Büyükçekmece – Pendik – Bağcılar – Ümraniye – Bahçelievler – Sultangazi – Üsküdar – Maltepe – Gaziosmanpaşa – Kadıköy – Kartal – Başakşehir – Esenler – Avcılar – Kağıthane – Fatih – Sancaktepe – Ataşehir – Eyüpsultan – Beylikdüzü – Sarıyer – Sultanbeyli – Zeytinburnu – Güngören – Arnavutköy – Şişli – Bayrampaşa – Tuzla – Büyükçekmece – Çekmeköy – Beykoz – Beyoğlu – Bakırköy – Silivri – Beşiktaş – Çatalca – Şile – Adalar

Edirne – Keşan – Uzunköprü -İpsala – Havsa – Meriç – Enez – Süloğlu – Lalapaşa

Kırklareli – Lüleburgaz – Babaeski – Vize – Pınarhisar – Demirköy – Pehlivanköy – Kofçaz

Ankara – Çankaya – Keçiören – Yenimahalle – Mamak – Etimesgut – Sincan – Altındağ – Pursaklar – Gölbaşı – Polatlı – Çubuk – Kahramankazan – Beypazarı – Elmadağ – Akyurt – Şereflikoçhisar – Haymana – Bala – Kızılcahamam – Nallıhan – Ayaş – Kalecik – Çamlıdere – Güdül – Evren

İzmir – Buca – Karabağlar – Bornova – Konak – Karşıyaka – Bayraklı – Çiğli – Torbalı – Menemen – Gaziemir – Ödemiş – Kemalpaşa – Bergama – Menderes – Aliağa – Tire – Balçova – Urla – Narlıdere – Seferihisar – Çeşme – Kiraz – Dikili – Bayındır – Selçuk – Güzelbahçe – Foça – Kınık – Beydağ – Karaburun

Bursa – Osmangazi – Yıldırım – Nilüfer – İnegöl – Gemlik – Mustafakemalpaşa – Mudanya – Gürsu – Karacabey – Orhangazi – Kestel – Yenişehir – İznik – Orhaneli – Keles – Büyükorhan – Harmancık

Antalya – Kepez – Muratpaşa – Alanya – Manavgat – Konyaaltı – Serik – Aksu – Kumluca – Döşemealtı – Kaş – Korkuteli – Finike – Kemer – Elmalı – Demre – Akseki – Gündoğmuş – İbradı

Adana – Seyhan – Yüreğir – Çukurova – Sarıçam – Ceyhan – Kozan – İmamoğlu – Karataş – Karaisalı – Pozantı – Yumurtalık – Tufanbeyli – Feke – Aladağ – Saimbeyli

Konya – Selçuklu – Meram – Karatay – Ereğli – Akşehir – Beyşehir – Çumra – Seydişehir – Ilgın -Cihanbeyli – Kulu – Karapınar – Kadınhanı – Sarayönü – Bozkır – Yunak – Doğanhisar – Hüyük – Altınekin – Hadim – Çeltik – Güneysınır – Emirgazi – Tuzlukçu – Taşkent – Derebucak – Akören – Ahırlı – Derbent – Halkapınar – Yalıhüyük

Şanlıurfa – Haliliye – Eyyübiye – Siverek – Karaköprü – Viranşehir – Akçakale – Suruç – Birecik – Harran – Ceylanpınar – Bozova – Hilvan – Halfeti

Gaziantep – Şahinbey – Şehitkamil – Nizip – İslahiye – Nurdağı – Araban – Oğuzeli – Yavuzeli – Karkamış

Kocaeli – Gebze – İzmit – Darıca – Körfez – Gölcük – Derince – Çayırova – Kartepe – Başiskele – Karamürsel – Kandıra – Dilovası

Mersin – Tarsus – Toroslar – Yenişehir – Akdeniz – Mezitli – Erdemli – Silifke – Anamur – Mut – Bozyazı – Gülnar – Aydıncık – Çamlıyayla

Diyarbakır – Bağlar – Kayapınar – Yenişehir – Ergani – Bismil – Sur – Silvan – Çınar – Çermik – Dicle – Kulp – Hani – Lice – Eğil – Hazro – Kocaköy – Çüngüş

Hatay – Antakya – İskenderun – Defne – Dörtyol – Samandağ – Kırıkhan – Reyhanlı – Arsuz – Altınözü – Hassa – Payas – Erzin – Yayladağı – Belen – Kumlu

Manisa – Yunusemre – Akhisar – Şehzadeler – Turgutlu – Salihli – Soma – Alaşehir – Saruhanlı – Kula – Demirci – Kırkağaç – Sarıgöl – Gördes – Selendi – Ahmetli – Gölmarmara – Köprübaşı

Kayseri – Melikgazi – Kocasinan – Talas – Develi – Yahyalı – Bünyan – İncesu – Pınarbaşı – Tomarza – Yeşilhisar – Sarıoğlan – Hacılar – Sarız – Akkışla – Felahiye – Özvatan

Samsun – İlkadım – Atakum – Bafra – Çarşama – Canik – Vezirköprü – Terme – Tekkeköy – Havza – 19 Mayıs – Alaçam – Kavak – Ayvacık – Salıpazarı – Asarcık – Ladik – Yakakent

Balıkesir – Karesi – Altıeylül – Bandırma – Edremit – Gönen – Ayvalık – Burhaniye – Bigadiç – Susurluk – Dursunbey – Sındırgı – İvrindi – Erdek – Havran – Kepsut – Manyas – Savaştepe – Gömeç – Balya – Marmara

Kahramanmaraş – Onikişubat – Dulkadiroğlu – Elbistan – Afşin – Türkoğlu – Pazarcık – Göksun – Andırın – Çağlayancerit – Nurhak – Ekinözü

Van – İpekyolu – Erciş – Tuşba – Edremit – Özalp – Çaldıran – Muradiye – Başkale – Gürpınar – Gevaş – Çatak – Saray – Bahçesaray

Aydın – Efeler – Nazilli – Söke – Kuşadası – Didim – İncirliova – Çine – Germencik – Bozdoğan – Köşk – Kuyucak – Koçarlı – Sultanhisar – Karacasu – Buharkent – Yenipazar – Karpuzlu

Denizli – Pamukkale – Merkezefendi – Çivril – Acıpayam – Tavas – Honaz – Sarayköy – Buldan – Kale – Çal – Çameli – Serinhisar – Bozkurt – Güney – Çardak – Bekilli – Babadağ – Beyağaç – Baklan

Sakarya – Adapazarı – Serdivan – Akyazı – Erenler – Hendek – Karasu – Geyve – Arifiye – Sapanca – Pamukova – Ferizli – Kaynarca – Kocaeli – Söğütlü – Karapürçek – Taraklı

Muğla – Bodrum – Fethiye – Milas -Menteşe – Marmaris – Seydikemer – Ortaca – Yatağan – Dalaman – Köyceğiz – Ula – Datça – Kavaklıdere

Eskişehir – Odunpazarı – Tepebaşı – Sivrihisar – Çifteler – Seyitgazi – Alpu – Mihalıççık – Mahmudiye – İnönü – Beylikova – Günyüzü – Sarıcakaya – Mihalgazi – Han

Mardin – Kızıltepe – Artuklu – Midyat – Nusaybin – Derik – Mazıdağı – Dargeçit – Savur – Yeşilli – Ömerli

Trabzon – Ortahisar – Akçaabat – Araklı – Of – Yomra – Arsin – Vakfıkebir – Sürmene – Maçka – Beşikdüzü – Çarşıbaşı – Çaykara – Tonya – Düzköy – Şalpazarı – Hayrat – Köprübaşı – Dernekpazarı

Malatya – Yeşilyurt – Battalgazi – Doğanşehir – Akçadağ – Darende – Hekimhan – Pütürge – Yazıhan – Arapgir – Kuluncak – Arguvan – Kale – Doğanyol

Erzurum – Yakutiye – Palandöken – Aziziye – Horasan – Oltu – Pasinler – Karayazı – Hınıs – Tekman – Karaçoban – Aşkale – Tortum – Şenkaya – Çat – Köprüköy – İspir – Narman – Uzundere – Olur – Pazaryolu

Ordu – Altınordu – Ünye – Fatsa – Perşembe – Kumru – Korgan – Gölköy – Akkuş – Aybastı – Ulubey – Mesudiye – İkizce – Gürgentepe – Çatalpınar – Çaybaşı – Kabataş – Çamaş – Gülyalı – Kabadüz

Afyonkarahisar – Sandıklı – Dinar – Bolvadin – Sinanpaşa – Emirdağ – Şuhut – Çay – İhsaniye – İncehisar – Sultandağı – Çobanlar – Dazkırı – Başmakçı – Hocalar – Bayat – Evciler – Kızılören

Sivas – Şarkışla – Yıldızeli – Suşehri – Gemerek – Zara – Kangal – Gürün – Divriği – Koyulhisar – Hafik – Altınyayla – Ulaş – İmranlı – Akıncılar – Gölova – Doğanşar

Adıyaman – Kahta – Besni – Gölbaşı – Gerger – Sincik – Çelikhan – Tut – Samsat

Tokat – Erbaa – Turhal – Niksar – Zile – Reşadiye – Almus – Pazar – Yeşilyurt – Artova – Başçiftlik – Sulusaray

Batman – Kozluk – Sason – Beşiri – Gercüş – Hasankeyf

Zonguldak – Ereğli – Çaycuma – Devrek – Kozlu – Alaplı – Kilimli – Gökçebey

Elazığ – Kovancılar – Karakoçan – Palu – Arıcak – Baskil – Maden – Sivrice – Keban – Alacakaya – Ağın

Kütahya – Tavşanlı – Simav – Gediz – Emet – Altıntaş – Domaniç – Hisarcık – Aslanpa – Çavdarhisar – Şaphane – Pazarlar – Dumlupınar

Çanakkale – Biga – Çan – Gelibolu – Ayvacık – Yenice – Ezine – Bayramiç – Lapseki – Gökçeada – Eceabat – Bozcaada

Osmaniye – Kadirli – Düziçi – Bahçe – Toprakkale – Sümbas – Hasanbeyli

Ağrı – Patnos – Doğubeyazıt – Diyadin – Eleşkirt – Tutak – Taşlıçay – Hamur

Çorum – Sungurlu – Osmancık – İskilip – Alaca – Bayat – Kargı – Mecitözü – Ortaköy – Uğurludağ – Dodurga – Oğuzlar – Laçin – Boğazkale

Şırnak – Cizre – Silopi – İdil – Uludere – Beytüşşebap – Güçlükonak

Giresun – Bulancak – Espiye – Görele – Tirebolu – Şebinharahisar – Dereli – Keşap – Yağlıdere – Piraziz – Eynesil – Alucra – Çamoluk – Güce – Doğankent – Çanakçı

Isparta – Yalvaç – Eğirdir – Şarkikaraağaç – Gelendost – Keçiborlu – Senirkent – Sütçüler – Gönen – Uluborlu – Atabey – Aksu – Yenişarbademli

Yozgat – Sorgun – Akdağmadeni – Yerköy – Boğazlıyan – Sarıkaya – Çekerek – Şefaatli – Çayıralan – Saraykent – Kadışehri – Aydıncık – Yenifakılı – Çandır

Aksaray – Ortaköy – Eskil – Gülağaç – Güzelyurt – Sultanhanı – Ağaçören – Sarıyahşi

Muş – Bulanık – Malazgirt – Varto – Hasköy – Korkut

Düzce – Akçakoca – Kaynaşlı – Gölyaka – Çilimli – Gümüşova – Yığılca – Cumayeri

Kastamonu – Tosya – Taşköprü – Cide – İnebolu – Araç – Devrekani – Bozkurt – Daday – Azdavay – Çatalzeytin – Pınarbaşı – Küre – Doğanyurt – İhsangazi – Şenpazar – Abana – Hanönü – Seydiler – Ağlı

Uşak – Banaz – Eşme – Sivaslı – Ulubey – Karahallı

Niğde – Bor – Çiftlik – Ulukışla – Altunhisar – Çamardı

Bitlis – Tatvan – Güroymak – Ahlat – Hizan – Mutki – Adilcevaz

Rize – Çayeli – Ardeşen – Pazar – Fındıklı – Güneysu – Kalkandere – İyidere – Derepazarı – Çamlıhemşin – İkizdere – Hemşin

Amasya – Merzifon – Suluova – Taşova – Gümüşhacıköy – Göynücek – Hamamözü

Siirt – Kurtalan – Pervari – Baykan – Şirvan – Eruh – Tillo

Bolu – Gerede – Mudurnu – Göynük – Mengen – Yeniçağa – Dörtdivan – Seben – Kıbrıscık

Nevşehir – Ürgüp – Avanos – Gülşehir – Derinkuyu – Acıgöl – Kozaklı – Hacıbektaş

Kars – Kağızman – Sarıkamış – Selim – Digor – Arpaçay – Akyaka – Susuz

Kırıkkale – Yahşihan – Keskin – Delice – Bahşılı – Sulakyurt – Balışeyh – Karakeçili – Çelebi

Hakkari – Yüksekova – Şemdinli – Derecik – Çukurca

Bingöl – Genç – Solhan – Karlıova – Adaklı – Kiğı – Yedisu – Yayladere

Yalova – Çiftlikköy – Çınarcık – Altınova – Armutlu – Termal

Burdur – Bucak – Gölhisar – Yeşilova – Çavdır – Tefenni – Ağlasun – Karamanlı – Altınyayla – Çeltikçi – Kemer

Karaman – Ermenek – Sarıveliler – Ayrancı – Kazımkarabekir – Başyayla

Karabük – Safranbolu – Yenice – Eskipazar – Eflani – Ovacık

Kırşehir – Kaman – Mucur – Çiçekdağı – Akpınar – Boztepe – Akçakent

Erzincan – Tercan – Üzümlü – Refahiye – İliç – Çayırlı – Kemah – Kemaliye – Otlukbeli

Bilecik – Bozüyük – Osmaneli – Söğüt – Gölpazarı – Pazaryeri – Yenipazar – İnhisar

Sinop – Boyabat – Gerze – Ayancık – Durağan – Türkeli – Erfelek – Saraydüzü – Dikmen

Iğdır – Tuzluca – Aralık – Karakoyunlu

Bartın – Ulus – Amasra – Kurucaşile

Çankırı – Çerkeş – Ilgaz – Orta – Şabanözü – Kurşunlu – Yapraklı – Kızılırmak – Eldivan – Atkaracalar – Korgun – Bayramören

Artvin – Hopa – Borçka – Arhavi – Yusufeli – Şavşat – Ardanuç – Kemalpaşa – Murgul

Gümüşhane – Kelkit – Şiran – Kürtün – Torul – Köse

Kilis – Musabeyli -Elbeyli – Polateli

Ardahan – Göle – Çıldır – Hanak – Posof – Damal

Bayburt – Demirözü – Aydıntepe

Tunceli – Pertek – Çemişgezek – Mazgirt – Ovacık – Hozat – Pülümür – Nazımiye

Call Now ButtonHemen Arayın